Takaful perubatan dan kesihatan memberi perlindungan terhadap kos rawatan perubatan persendirian seperti kos hospital dan penjagaan kesihatan, jika anda didiagnosis menghidap penyakit tertentu atau terlibat dalam kemalangan. Perlindungan tersebut boleh diambil secara berasingan atau sebagai kontrak tambahan kepada pelan takaful keluarga asas.
 
Saya Patut Tahu...

Konsep takaful dalam pelan takaful perubatan & kesihatan

Perlindungan dan pengecualian

Terma dan syarat

Perkara yang perlu dan jangan dilakukan

Bagaimana membuat tuntutan
 
Saya Mahu...

Baca soalan lazim takaful perubatan & kesihatan
Emel laman ini kepada kawan

Tanda pilih laman ini

Hantar maklum balas mengenai laman ini
 
Takaful perubatan dan kesihatan lazimnya ditawarkan sama ada melalui pelan individu atau berkumpulan. Walaubagaimanapun, kos pelan takaful individu secara amnya adalah lebih tinggi daripada pelan takaful kumpulan. Oleh itu anda haruslah benar-benar bijak di dalam memilih perlindungan yang memenuhi keperluan anda dengan memahami ciri-ciri, syarat-syarat, manfaat, had dan pengecualian pelan takaful tersebut. Jangan rasa tertekan atau terpengaruh untuk membeli lebih daripada apa yang anda perlukan.
 
Anda harus benar-benar memahami terma dan syarat yang digunakan di dalam pelan takaful perubatan dan kesihatan yang anda beli. Jika anda tidak pasti dengan maksud sesuatu terma, anda dinasihatkan bertanya kepada ejen anda atau kepada pengendali takaful. Oleh kerana sijil takaful merupakan kontrak yang sah, maksud-maksud yang termaktub di dalam sijil tersebut akan diguna pakai semasa membuat tuntutan.
 
 
  Muat turun
di sini
Untuk maklumat lanjut, anda boleh memuat turun buku panduan Pelan Takaful Perubatan dan Kesihatan kami atau hubungi mana-mana pengendali takaful untuk sebarang bantuan. Laman soalan lazim Takaful Perubatan dan Kesihatan kami juga dapat membantu anda untuk lebih memahami pelan takaful ini.